• Kinesisk urtebehandling

    Moxa

Måske Moxa kan hjælpe dig?

Jeg bruger moxa hvis der er behov for ekstra stimulering af bestemte punkter eller meridianer.  Moxa har en virkning der forstærker punktets virkning eller som kan sprede en ophobning i området. Det kan være effektivt til at forstærke behandlingen.

Moxa er især godt til smerter f.eks gigtsmerter eller behov for opvarmning på områder, hvor det i kinesisk diagnostik skyldes kulde eller blokeringer.

Hvad er moxa?

Moxa er betegnelsen for både urten som kaldes Moxa og for selve behandlingsmetoden. Behandling med moxa er en varmebehandling, hvor der sættes ild til urten så den afgiver en tilpas varme på bestemt område på kroppen. Det er en meget gammel behandlingsmetode som er bibeholdt pga den effektive virkning.

Urten Moxa er en kinesisk urt som høstes, vaskes og tørres og behandles i flere omgange inden den lagres i minimum 2 år. Den fås både som en “cigar” hvor det er i fast form og den tændes som en cigar og hvor varmen fra “cigaren” giver varme til området.

Moxa bruges også  i en form hvor den tørrede urt kan formes som kegler eller kugler og bruges direkte på huden eller på en nål. Der får den endnu kraftigere stimulerende virkning.

Jeg har udsugning, så det ikke generer hverken tøjet eller luften i lokalet.

Anvendelse

Når Moxa anvendes, bringer den bevægelse via varme ind på punktet/området der kræver behandling. Den anvendes til områder hvor kulde har hindret en god blodcirkulation og dermed har givet blokeringer – i form af ledsmerter, menstruationssmerter, lændesmerter m.m.

Den anvendes også hvor der er brug for at styrke kroppen f.eks ved udmattelse, inkontinens eller diarré. Behandling foregår ved at der laves en kegle af moxa der sættes direkte på huden eller moxa sættes på en nål og der sættes ild til så den laver en behagelig varme. De fleste opfatter behandlingen som en meget behagelig og afslappende behandling.

OK

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies.

Læs mere